Това, което дойде вчера от политическите кулоари на българските властови институции

...
Това, което дойде вчера от политическите кулоари на българските властови институции
Коментари Харесай

Под фалшив претекст, се стремят да скарат европейските държави с Русия: Захарова за изгонените руски дипломати

" Това, което пристигна през вчерашния ден от политическите коридори на българските властови институции не беше направено в полза на България и нейните жители, а по заповед на външни сили ". Това заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар на новината за изгонването на 70 съветски дипломати от нашата страна.

Според Захарова външни сили, " под подправен предлог, се стремят да скарат европейските страни с Русия, манипулират по безсрамен метод несамостоятелните държавни управления и политици, унищожават всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент ”.

Решението на България е " опит на изгубилото доверието на Народното събрание и намиращо се в оставка българско държавно управление да нанесе пагубен удар по връзките с Русия и запазилите се механизми за двустранен разговор. Ние сме уверени, а и аз бих желала хората в България да чуят това: никой няма да успее да раздра вековните културни и духовни връзки, които свързват нашите нации. Рано или късно здравият разсъдък ще надделее. Искам да подчертая още един път нашата убеденост, че това е направено по поръчка извън, направено е макар волята, желанието и стремежите на българския народ ”, счита Захарова.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР